PROGRAM 2018/2019

»Kristjan in izziv svetosti«

Svetost v krščanstvu prepoznavamo kot »normalno stanje« kristjana in ne nekaj neobičajnega, kar bi bilo namenjeno le izbrancem ali posebnežem. Izhajajoč iz apostolske spodbude Veselite in radujte se papeža Frančiška bodo predavatelji svetost osvetljevali iz različnih izhodišč: Svetega pisma, izkušnje in izročila prve Cerkve ter spoznanj o svetosti, ki so se v Cerkvi razvila do danes. Srečali se bomo s pogledi na svetost, ki jih gojijo druge religije in iskali konkretnih poti, kako živeti svetost v sodobnem svetu.  Predavali bodo: dr. Edvard Kovač, dr. Jože Krašovec, dr. Miran Špelič, dr. Marjan Turnšek, dr. Christian Gostečnik, dr. Mari Jože Osredkar, dr. Metod Benedik, dr. Karel Gržan in dr. Ivan Platovnjak.

Vas zanima več o programu? Prisluhnite pogovoru o letošnjem programu Duhovne akademije v Svetovalnici na Radiu Ognjišče na tej povezavi.

Vsa predavanja Duhovne akademije potekajo v veliki dvorani Teološke fakultete v Ljubljani ob četrtkih, ob 18. uri. Datume predavanj vam sporočimo, ko se vpišete v program Duhovne akademije preko spletnega obrazca.

Kontakti

Duhovna akademija

Poljanska cesta 4,

1000 Ljubljana

Telefon: 01 232 56 86

duh.akademija@gmail.com

Povezave

rkc


logo teof