PROGRAM 2019/2020

»Veselje in svetost«

Glavna rdeča nit in poudarek programa Duhovne akademije v letu 2019/2020 bo »Veselje in svetost«. Poglobili bomo krščansko razumevanje svetosti, ki je tesno povezana s krščanskim veseljem. Zakaj je kristjan vesel človek? Izhajajoč iz apostolske spodbude Veselite in radujte se papeža Frančiška bodo predavatelji svetost in veselje osvetljevali iz različnih izhodišč: Svetega pisma, izkušnje in izročila prve Cerkve ter spoznanj o svetosti in veselju, ki so se v Cerkvi razvila do danes. Eno od srečanj bo oblikovano kot pogovor oz. okrogla miza nekaj kristjanov, ki tudi v preskušnjah v vsakdanjem življenju z veseljem živijo svojo poklicanost k svetosti. Iskali bomo konkretnih poti, kako živeti svetost in krščansko veselje v sodobnem svetu.

Z vami bodo: dr. Metod Benedik, dr. Jože Krašovec, dr. Marjan Turnšek, dr. Christian Gostečnik, dr. Miran Špelič, dr. Edvard Kovač, dr. Karel Gržan in dr. Ivan Platovnjak.

Vsa srečanja Duhovne akademije potekajo v veliki dvorani Teološke fakultete v Ljubljani, Poljanska cesta 4, ob četrtkih, ob 18. uri. Prvo predavanje bo v četrtek, 24. oktobra. Vse nadaljnje datume predavanj in program vam pošljemo, ko se vpišete v program Duhovne akademije preko spletnega obrazca.

Kontakti

Duhovna akademija

Poljanska cesta 4,

1000 Ljubljana

Telefon: 01 232 56 86

duh.akademija@gmail.com

Povezave

logo teof


rkc